Jemma puoti laajenee!

Ensimmäinen yhteistyökumppanimme on nokkosesta ja kuituhampusta tekstiilejä ja lankoja valmistava Knokkon. Heiltä saapui meille erä nokkospuuvillakankaasta valmistettuja vohvelipyyheitä sekä nokkos- ja kuituhampusta valmistettuja kuivaharjaushanskoja. Olemme näistä ihan super innoissamme!

Kevätjuhlat edessä

cardboard present box with postcard on table

Tämä asia nousi nyt erityisesti mieleeni, sillä parillakin Facebook palstalla on ahkerasti nyt etsitty niitä muistamisten tekijöitä (eli meitä käsityöläisiä) ja/tai myyjiä. Itse toki pyrin olemaan siellä muistuttamassa Jemman omista, mukavan edullisista ja hyödyllisistä tuotteista, mutta myös kertomassa siitä kuinka helppo niitä on itsekin valmistaa.

Näin teet itse pyykkietikkaa

Lupailin jo tovi sitten yhdessä Askeleet ekologisempaan elämään kirjoituksessani “reseptiä” pyykkietikan tekoon, niin nyt lopultakin päästään sen asian kimppuun! Etikka on melkoinen ihmeaine siivouksessa, ja sitä voikin käyttää niin yleispesuaineena kuin kalkkisaostumien poistamiseen ja moneen puhdistukseen siltä väliltä. Mutta tällä kertaa tosiaan perehdytään vain etikan käyttöön pyykinpesussa. Etikka huuhteluaineen korvaajana auttaa pitämään sekä pyykin, että …

Näin teet itse pyykkietikkaa Lue lisää »

Miksi meditoida?

Meditoiden voit löytää sisäistä rauhaa, jota et ehkä tiennyt olevan olemassakaan. Se ei välttämättä löydy hetkessä, sitä pitää etsiä ajan kanssa. Tulla sinuiksi itsensä kanssa ja löytää oma sisäinen rauhansa.

Kahvipussi-korit

Monille tuosta sanasta tulee mieleen ne mummojen vanhoista Juhla Mokka pusseista punomat korit, joita ne mummot sitten myy turuilla ja toreilla. Eikö vain? No, JemmaDesign tarjoaa hieman erilaisia Kahvipussi-koreja… Jemmalla ei ole mummoja hommissa, eikä meillä punota mitään! Jemma pistää kahvipussit pesuun ja leikkaa ne poikki, pistää kierrätyskankaisen pussukan päälle ja ompelee vielä ripustuskoukun taakse. Näppärää eikö vain?

Askeleet ekologisempaan elämään, osa 5

Tänään päästäänkin viimeiseen osaan meidän askelissa kohti ekologisempaa elämää. Miten on mennyt? Onko joitain juttuja tullut ehkä jo tavaksi tai joku asia päässyt suunnitelmissa eteenpäin? Hyvä juttu mikäli on. Ja ellei ole, niin ei hätää, ei sitä hetkessä saa elämäänsä muutettua uusille urille! Ja nämä vinkit säilyvät täällä tallessa, joten pääset lukemaan näitä yhä uudelleen ja uudelleen.
Tässä viimeisessä osassa ajattelin kerätä teille vielä vinkkejä ja linkkejä ikäänkuin taustatueksi, miten helpoiten missäkin asiassa päästään liikkeelle.

Näin valmistat itse omat kestotalouspaperisi

Tarvitset vain vanhoja, trikoisia vaatteita, jotka olisi menossa jo muutenkin kierrätykseen, josta leikkaat sopivan kokoisia palasia (mallia voi ottaa vaikka siitä talouspaperiarkista). Ja kas, sulla on kestotalouspaperia! Koska trikoo ei purkaudu, voi tämän siis huoletta tehdä pelkästään saksimalla niitä vanhoja t-paitoja tai muita trikoisia vaatteita uusiokäyttöön. Kuullostaako liian helpolta? Ei hätää, tässä voi vähän hifistelläkin! 🙂