Miksi meditoida?

Nykytrendeissä näkyy isosti ihmisten keskittyminen omaan hyvinvointiin, erilaisiin itsensä kehittämisen taitoihin sekä “hyggeily”, elämän hidastaminen ja keskittyminen elämästä nauttimiseen. Tietoisuustaidot, mindfulness ja meditointi ovat osa tätä ja ne ovat innoittaneet minua kehittämään uusia tuotteita. Kauratäytteiset tyynyt ovat näitä tuotteita ja mielessä kehittyy koko ajan uusia juttuja, joita kehitellä ja lopulta valmistaa teidän iloksi ja hyödyksi!

Meditointi on helppoa, koska et tarvitse välttämättä siihen mitään välineitä, etkä mitään erityistä paikkaa. Voit vaikka täydessä ruuhkabussissa sulkea silmäsi, hengittää syvään ja mielikuvissasi viedä itsesi kauniille rannalle, laineiden liplatuksen äärelle. Se rauhoittaa mieltä ja kehoa, alentaa stressiä sekä kohentaa fyysistä terveydentilaa ja vastustuskykyä.

Parempi tietenkin jos pystyt rauhoittamaan ajan ja paikan meditoinnille. Tällöin voi käyttää myös apuvälineitä rentoutumiseen, kuten Jemman Rentoutustyynyä silmien päällä (lämpimänä super rauhoittava!). Myös Kauratyyny auttaa rauhoittumisessa asetettuna esimerkiksi keskivartalon tai lantion päälle, tai jos jalkasi mielivät heilutella tahtomattasi niin aseta Kauratyyny nilkkojen päälle. On hyvä tässä tapauksessa varata aikaa meditoinnille. Toki jo muutamakin minuutti auttaa, mutta välillä voi ottaa tälle aikaa ja laittaa vaikka herätyksen soittamaan itselleen puolen tunnin päästä. Myös lukien tai käsitöitä tehden voi saavuttaa meditatiivisen tilan.

Hengitä rauhallisesti ja syvään, tunne tyynyn paino päälläsi tai silmilläsi, vie itsesi pois tästä hetkestä ja paikasta sinne, missä on hyvä olla. Voit makoilla sängyssä tai lattialla, laittaa musiikkia soimaan tai olla pelkässä hiljaisuudessa. Rentoutua.

Meditointiin on nykyään myös monenlaisia appeja sekä youtube videoita, joiden avulla voit kotioloissa tai vaikka kesken työpäivän pitää pienen meditointi hetken, jos aloittaminen ilman mitään tuntuu liian vaikealta. Tällöinkin voi myös Rentoutustyynystä olla apua, jos voit töissä tauolla nojata tuolissa kunnolla taaksepäin tai jopa heittäytyä toviksi sohvalle! Se blokkaa hyvin valon pääsyn silmiin ja osaltaan auttaa pääsemään meditatiiviseen tilaan. Kotona voi kesken päivän helposti kellahtaa vaikka sohvalle!

background balance beach boulder
Photo by Pixabay on Pexels.com

Meditoinnista on todettu olevan monenlaisia hyötyjä terveydelle. Aiemmin mainittujen ohella sitä voidaan käyttää hoitomuotona masennukseen ja ahdistukseen, itsetunnon ja itseluottamuksen parantamiseen, kiputilojen lievittämiseen, painonhallintaan, migreenin/päänsäryn ja astman oireiden vähentämiseen sekä verenpaineen alentamiseen. Se myös parantaa keskittymistä ja muistia, sekä unenlaatua. Mikä olisikaan parempi yhdistelmä illalla nukkumaan mennessä, kuin ottaa lämmitetty Rentoutus- tai Kauratyyny avuksesi pieneen meditointi hetkeen ennen unen tuloa!? Moni voisi sanoa, että katselee mieluummin telkkua, puhelinta tai kirjaa nukkumaan mennessä, mutta aina voi tehdä poikkeuksen ja edes kokeilla!

Meditoiden voit löytää sisäistä rauhaa, jota et ehkä tiennyt olevan olemassakaan. Se ei välttämättä löydy hetkessä, sitä pitää etsiä ajan kanssa. Tulla sinuiksi itsensä kanssa ja löytää jotain omaa.

Vastaa

%d bloggaajaa tykkää tästä: