Kauratyyny tietopaketti

Kauratyynyn avulla voit helpottaa unentuloa sekä päänsärkyä/migreeniä ja kasvukipuja, antaa ensiapua revähdyksiin ja rentouttaa lihaksiasi, parantaa aineenvaihduntaasi ja hoitaa reumaattisia särky- ja kiputiloja, sekä kuukautiskipuja. Näin muutamia asioita mainitakseni. Kauratyynyn terveyshyödyt ovat mittavat!

Tyynyä on helppo niin lämmittää, kuin viilentääkin. Lämmityksen voi tehdä mikrossa tai uunissa, viilentämisen pakastimessa. Katso ohjeet!

Lämmitys mikrossa:
Aseta kauratyyny mikron lautaselle mahdollisimman tasaisesti, esim. ympyrän/kaaren muotoon ja aseta keskelle lasi/muki, joka on puolillaan vettä. Veden muodostama vesihöyry lämmityksen aikana estää kauran liiallisen kuivumisen. Mikrojen tehoissa on suuria eroja, joten kannattaa testailla mikä on paras lämmitysaika. Karkeasti sanoen, 1,5-3 minuuttia on hyvä. Pidä huoli, ettet lämmitä tyynyä liikaa! Kuuma kauratyyny ei tunnu mukavalta ihoa vasten ja liiallisessa kuumentamisessa piilee syttymisvaara.

Lämmitys uunissa:
Lämmitä uuni noin 80 asteeseen. Aseta kauratyyny lappeelleen puhtaalle uunipellille, tai leivinpaperin päälle, ja lämmitä tyynyä uunissa 5-10 minuuttia. Tässäkin lämmitystavassa kannattaa testata sitä itselle sopivinta lämmitysaikaa. Uunissa tyyny lämpeää tasaisemmin, kuin mikrossa. Varo ylikuumentamista myös uunissa!

Kylmentäminen pakastimessa:
Aseta kauratyyny mahdollisimman tasaisesti pakastimeen ja anna viilentyä kaksi tuntia tai pidempään. Tyyny ei mene rikki/pilalle, vaikka pakastuisi siellä pidempäänkin.

Kauratyynyn voi lämmittää/viilentää kerta toisensa jälkeen, joten siitä on hyötyä ja iloa pitkäksi aikaa. Lisää käyttöikää tuo myös JemmaDesign kauratyynyjen päälliset, jolloin itse tyyny ei ole ollenkaan ihokontaktissa. Voit pestä päälliset tavalliseen tapaan muun pyykin seassa 40 asteessa, tai jopa 60 asteessa, mikäli päällinen on kovin likainen, hikinen tms. Päällisiä valmistetaan niin trikoosta kuin puuvillastakin, asiakkaan toiveiden mukaan varastokankaista. Suurin osa varastokankaista on esillä Jemman Facebook-sivuilla omissa albumeissaan (täällä ja täällä), mutta aina löytyy sellaisiakin kankaita joita ei ole kuvattu tai joita on sen verran vähän etteivät ole siksi esillä. Joten aina kannattaa tiedustella kankaista, jotka vastaisivat omia mieltymyksiäsi!

Varastosta löytyvät tyynyt ovat noin 15x50cm kokoisia, mutta kuten tuossa edellä kuva näyttää, niin aina kuunnellaan asiakkaiden toiveita ja toteutetaan niitä mahdollisuuksien mukaan. Kaikki nämä tyynyt tikataan neljään osioon, jossa jokaisessa on suurin piirtein yhtä paljon kauraa sisällä (yhteensä 800-900g). Tämä tuo lisää käyttömukavuutta, kun kaura pysyy tyynyn sisällä tasaisesti eikä keräänny reunoille. Tämä on erittäin hyvä ominaisuus erityisesti kauratyynyä hartioilla tai niskassa pitäessä.

Valmistamme myös Rentoutustyynyjä, jotka ovat kauratyynyjen “pienoismalleja”, eli noin 10x20cm kokoisia silmätyynyjä, joita voidaan käyttää erityisesti rentoutukseen ja meditaatioon silmien päälle asetettuna. Nämä toimivat myös täsmähoitona päänsärkyyn esimerkiksi otsalle asetettuna kylmänä tai kuumana, tai pipityynynä lapselle. Myös Rentoutustyynyihin on saatavilla pestäviä päällisiä.

Kaikki kauratyynyt valmistetaan kulloinkin saatavilla olevasta, vaaleasävyisestä kankaasta. Nämä pyritään mahdollisimman pitkälle tekemään kierrätyskankaista. Sisällä käytetään kotimaista kauraa, saatavuuden mukaan joko kuorittua tai kuorimatonta. Päällisiä tehdään kaikista varastosta löytyvistä trikoista ja puuvillakankaista (ei sisustuspuuvillasta, joka on liian paksua tähän tarkoitukseen). Kurkkaa valmista valikoimaa täältä!

Jos omistat hoitolan, käsityömyymälän tai ihan minkä vain paikan johon nämä sopivat myytäväksi, teen mielelläni jälleenmyyntiin tai työkäyttöön isomman setin kauratyynyjä! Ota tällöin yhteyttä viestillä tai sähköpostilla jemman.posti @ gmail.com (poista välit)!

Kauratyynypaketit

Vastaa

%d bloggaajaa tykkää tästä: