Askeleet ekologisempaan elämään, osa 1

Tein teille tämmöisen askel askeleelta toteutettavan pikku “haasteen”, jolla voitte itse aloittaa ekologisemman elämän. Se ei ole vaikeaa, eikä vaadi ylimääräistä rahaa. Päinvastoin, rahaa jää jopa säästöön! Mutta koska tiedän, että välillä on vain todella vaikeaa aloittaa jotain, niin halusin tehdä nämä pienet askeleet auttaakseni edes jotakuta pääsemään alkuun. Mielelläni kuulisin teidän ajatuksia näistä askeleista, ovatko ne kuinka helppoja toteuttaa vai ovatko ne jo luonnollinen osa elämääsi. Jos ne ovat jo osa elämääsi, olisi kiva kuulla onko ne olleet aina itsestään selvyyksiä vai onko niihin pitänyt opetella.

Ensimmäiset viisi askelta

  1. Kierrätä! Kierrätä ihan kaikki omista roskistasi alkaen.
  2. Vähennä tietoisesti jätteiden määrää. Miksi ostaa kaikkea muoviin käärittynä jos se on mahdollista ostaa ilmankin muovia.
  3. Vältä ruoan heittämistä roskiin. Jatkojalosta tähteistä vaikka pitsaa, keittoa, munakas tms.
  4. Lue lehdet kirjastossa tai kahvilassa/ravintolassa. Lainaa kirjasi kirjastosta.
  5. Älä suotta osta uusia vaatteita ja tavaroita, vaan mieti hankintojasi tarkkaan. Jos mahdollista, niin korjaa vanhoja, kierrätä, lainaa, kierrätä, osta kirpputorilta, kierrätä, lahjoita, kierrätä, ota vastaan! Sanoinko jo? Kierrätä! 🙂

Ota nämä jutut vähitellen arkeesi, ilman stressiä. Aloita vaikka siitä, että teet kotiisi jätteiden lajittelulle selkeät paikat. Siitä on helppo lähteä eteenpäin. Mikään ei toteudu yhdessä yössä! En minäkään ole super ekologinen elämässäni, mutta pienillä askelilla voi lopulta saada aikaan isoja muutoksia.

Jatkoa seuraa, joten pysy kuulolla!

Vastaa

%d bloggaajaa tykkää tästä: